Από που εμφανίζονται οι κατσαρίδες. Εάν είχατε ήδη εμπειρία με αυτά τα ανεπιθύμητα έντομα, τότε ξέρετε ότι τρέχουν πολύ γρήγορα. Είναι δύσκολο να πούμε υπό ποιες συνθήκες μπορούν να εμφανιστούν οι κατσαρίδες.
Κάποιοι από τους λόγους μπορεί να είναι οι παρακάτω:
- Τα πιάτα στο νεροχύτη είναι πολλές μέρες άπλυτα.
- Έχουν βγάλει ρίζες τα σκουπίδια που δεν πετάχτηκαν στον κάδο σκουπιδιών έξω.
- Πολύ συχνό φαινόμενο είναι να μετακομίζουν οι κατσαρίδες από τον γείτονά σας, ο οποίος προφανώς τηρεί κατά γραμμα τα παραπάνω.
- Πιο σπάνιο είναι να φέρετε κατά λάθος την κατσαρίδα μέσα στη τσάντα σας (μπορεί να μπήκε στην τσάντα σας όταν την ακουμπήσατε κάπου που υπήρχαν κατσαρίδες).
Μια κατσαρίδα να βρεθεί στο σπίτι σας και πολύ γρήγορα θα μετατραπεί σε ολόκληρο σόι από κατσαρίδες. Και θα αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό αφού το σπίτι είναι πεντακάθαρο. Η εμπειρία που έχουμε στην απεντόμωση κατσαρίδων μας επιτρέπει να πούμε με σιγουριά πως αυτό συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.
Κάθε θηλυκή κατσαρίδα μπορεί να φέρει στον κόσμο με μια γέννα έως και 40 νέα κατσαριδάκια. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, το θηλυκό γεννά τρεις έως τέσσερις κάψουλες. Σημειώστε πως να βρεθούν αυτές οι κάψουλες είναι πολύ δύσκολο και οι ορέξεις των κατσαρίδων για πολλαπλασιασμό διαρκούν ασταμάτητα όλο το χρόνο. Επίσης, οι κατσαρίδες αφήνουν ένα ίχνος για τους συγγενείς τους προκειμένου αυτοί να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε νερό, τροφή ή καταφύγιο.
Ο κύριος κίνδυνος από τις κατσαρίδες είναι ότι αυτές μπαίνουν στις αποχετεύσεις και απορρίμματα και γενικά μέρη όπου υπάρχουν αυξημένα επίπεδα βακτηρίων ως αποτέλεσμα να μας τα μεταφέρουν. Οι κατσαρίδες μπορεί να είναι η αιτία πολλών ασθενειών, όπως φυματίωση, δυσεντερία, τύφος και άλλες.
Επιπλέον, τα περιττώματά των κατσαρίδων περιέχουν ένζυμα που προσελκύουν άλλα παράσιτα. Και αν δείτε έστω και μια κατσαρίδα, πρέπει να λάβετε μέτρα. Ελέγξτε όλες τις σκοτεινές γωνίες στο σπίτι σας, βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν κάπου συσσωρευμένα σκουπίδια και βρομιές.